Home PageMooi servies met kurk van de soulmate collectie

Mooi servies met kurk van de Soulmate collectie


Portugees aardewerk en kurk design is dé garantie voor mooi servies!

Op www.kurk-design.nl vind je niet zomaar producten van kurk. We verkopen uitsluitend design producten van kurk voor in huis in onze webshop. Dit zijn onder andere mooi servies van de Soulmate collectie, design meubilair van kurk en meer!

Voordat er mooi servies gemaakt kan worden, moet de kurk eerst worden geoogst. Elke negen jaar is het mogelijk om de kurkschors van de bomen te halen. De schors is dan namelijk dik genoeg om er wijnkurken uit te maken. De ‘gatenkaas’ restanten van de wijnkurken worden fijngemaakt en samengeperst tot grote blokken van kurk. Uit deze kurkblokken kunnen uiteindelijk de vormen worden gefreesd om mooi servies met kurk van te maken.

Ben je op zoek naar uniek en mooi servies?

In de shop vind je bij de Soulmate collectie mooi servies met een Portugees design. Het gehele servies is ontworpen door Raquel Castro en Francisco Vieira Martins.

Enkele voorbeelden van mooi servies met kurk van de Soulmate collectie

Theepot met kurk, mooi servies van de Soulmate collectie

Theepot wit met kurk

Mooi servies van kurk, Soulmate Collectie

Mooi servies met kurk

Mooi servies Soulmate Collectie

Keuken Set met kurk

Benieuwd? Ontdek de gehele servies set met kurk in de shop

SHOP

Waarom kiezen voor mooi servies met kurk?
Kurk is een natuurlijk materiaal en kan veel plastic producten vervangen. Er hoeven geen bomen gekapt te worden om kurk te maken, het is namelijk de schors van de kurkeik. Één keer in de negen jaar haalt de boer deze kurkschors van de boom, zonder te kappen.
Het aardewerk van het servies wordt gemaakt door Matceramica, het grootste aardewerkbedrijf van Portugal. Matceramica staat bekend voor het ontwerpen en produceren van mooi servies met diverse designs. Raquel Castro van kurkproducent AMORIM en Francisco Vieira Martins van Matceramica hebben de Soulmate collectie samen ontworpen.

*Ben je op zoek naar ander mooi servies met kurk, of heb je dit ergens gezien? Neem een kijkje op onze Facebook en Google Plus pagina voor meer informatie!