Home PageTestimonialFernando Brízio

Fernando Brizo is hoogleraar en hoofd van het Product Ontwerp Master Degree in ESAD Caldas da Rainha. Afgestudeerd in 1996 in Product Design heeft Fernando producten ontwikkeld voor de industrie en kleinschalige ambachtelijke producties. Zijn ontwerpen zijn terug te vinden in de woninginterieur tot aan openbare ruimten van bedrijven en organisaties. De ontwerpen worden opgenomen in de permanente collectie van MUDE – Museum Lissabon van Design en Mode en diverse particuliere collecties.

Kenmerkend voor Fernando’s ontwerpen is de uitdagende relatie tussen het object en de eindgebruiker. Zijn consistente en fijne stijl is goed terug te zien in de twee ontwerpen die hij heeft gemaakt voor MATERIA.

Fernando Brizio over zijn ontworpen kurk product

‘Senta’: “de mogelijkheid om te zitten terwijl je onderweg bent, een contradictie op vier poten. Brengt harmonie in nomadische en beschouwende instincten.”

“Furo is niet zomaar een bak voor de woonkamer of kantoor, furo heeft creativiteit nodig en wil de aandacht. Daarom staat furo op hoge poten. De gekleurde potloden geven creativiteit.”

Design objecten van Fernando Brizio

demontabele design stoel kruk van kurk kopen

Senta stoel van kurk

bureau artikelen pennenbak van kurk kopen

Furo opbergbak van kurk

Meer zien? Ontdek de mogelijkheden van kurk in de shop

SHOP

Andere designers bekijken?

KLIK HIER