Home PageTestimonialFilipe Alarcao

Kurk zoals kurk is bedoeld

Industrieel ontwerper Filipe Alarcão studeerde af aan de Faculteit voor Kunsten aan de Domus Academie in Milaan en begon samen met Michele De Lucchi te werken aan zijn eerste designs.

Momenteel zit Filipe voornamelijk in zijn studio in Lissabon. Daar ontwikkelt hij zijn eigen meubels, interieurs, apparatuur, verlichting, keramiek, glas en uiteraard kurkdesign. Dit doet hij voor merken als Atlantis, Asplund, TemaHome, Schreder, Larus en Loja da Atalaia. Filipe heeft de leiding over een aantal productlijnen voor deze bedrijven.

Filipe Alarcão heeft een strategische aanpak die men terug kan zien in de kwaliteit van zijn design. De nauwgezette balans tussen functionaliteit, de behoefte van de eindgebruiker en de kunstzinnigheid van zijn creaties zijn goed terug te zien in zijn producten.

Voor de MATERIA-collectie van Amorim heeft Filipe Alarcão ‘Gelo’ ontworpen. Deze fantastische wijnkoeler van kurk is een zeer mooie accessoire en een aanwinst voor je collectie. De dynamiek en harmonie van wijn in combinatie met de natuurlijkheid van kurk zorgen ervoor dat Gelo een functioneel en puur design is. Kurk zoals kurk is bedoeld.

Design product van Filipe Alarcão

champagne wijn ijsemmer van kurk kopen voor op de boot

Gelo ijsemmer van kurk open

Gelo ijsemmer van kurk dicht

Gelo ijsemmer van kurk dicht

Meer zien? Ontdek de mogelijkheden van kurk in de shop

SHOP

Andere designers bekijken?

KLIK HIER

Tags: ,