Home PageTestimonialMarco Sousa Santos

Met een carrière van drie jaar achter de rug, is Marco Sousa Santos een designer met faam. Na dat hij afstudeerde in Product Design aan de Faculteit van Lissabon voor Kunsten, is hij één van de oprichters van het Portugese studio Protodesign en het cultureel platform Experimenta Design.

In 2002 heeft hij zijn eigen studio opgericht, om samen te werken met vooraanstaande merken als Tronconi (IT), Moroso (IT), Kvetna (CZ), Atlantis (PT), Renault (FR), TemaHome (PT) en sixinch (BE).

Marco’s ontwerpen zijn te zien in shows en op prestigieuze culturele locaties zoals V & A Museum in Engeland, Trienale de Milano en het Interieur Courtrait (BE). Naast zijn werk voor grote internationale labels, heeft Marco Sousa Santos zich toegewijd aan het verkennen van projecten gericht op een bepaald materiaal of typologie, die hij vervolgens tot prachtige design producten om tovert.

Voor Amorim heeft Marco Sousa Santos ‘Lasca I, II & III’ ontworpen. Drie prachtige (tuin)meubels van kurk.

Marco Sousa Santos over zijn ontworpen kurk producten

“Lasca functions as a support or work surface. Steadier than a tray, more practical and unrestricting than a table, you can use it to rest a TV remote or glass, prop up a computer or set your notebook or reading material down.”

Design object van Marco Sousa Santos

Design meubilair bijzettafel van kurk producten kopen huis interieur

Lasca bijzettafels van kurk

Meer zien? Ontdek de mogelijkheden van kurk in de shop

SHOP

Andere designers bekijken?

KLIK HIER