Home PageTestimonialRaw Edges

Onder de naam Raw Edges, werken Yael Mer en Shay Alkalay samen aan een gemeenschappelijk doel: objecten te ontwerpen die nog nooit eerder zijn gemaakt. Belangrijkste focus van Yael ligt in het omzetten van tweedimensionale plaatmaterialen in functionele vormen, terwijl Shay is gefascineerd van de manier waarop objecten zijn te verplaatsen. Na hun afstuderen hebben ze een show in het Royal College of Art in 2006 gedaan. Beide hebben hiervoor onderscheidingen ontvangen van The British Talented Award Raad, de iF Gold Award, en de Nederlandse Design Award, Wallpaper Design Award 2009, Elle Decoration International Design Award voor de beste meubelen 2008/09 en de Ontwerper van de Future Award 2009 van Design Miami / Basel.
Hun werk is tentoongesteld bij Johnson Trading Gallery, FAT Galerie, Scope Art Fair en Rossana Orlandi en te zien in de grote ontwerp publicaties wereldwijde publicaties op het gebied van design. Hun ontwerpen zijn te vinden in de collecties van het MoMA en het Design Museum in Londen, maar ook in de productie lijnen van Cappellini, Established & Sons en Arco. Yael & Shay produceren ook vaak eenmalige en limited editions in hun studio te Londen.

Raw Edges over hun ontworpen kurk product

De Pinha is een speelse manier om licht te personaliseren. De ophanging van de lamp is gemaakt van kurk. Aan deze ophanging worden verschillende soorten papier ‘geprikt’. De eindgebruiker kan zelf kiezen hoe de lamp eruit komt te zien, door de zelf het papier uit te kiezen. Daarnaast kan je ook nog de richting en hoeveelheid licht bepalen door het vastzetten van het papier.

Design product van Raw Edges

design verlichting lamp van kurk

Pinha, lamp van kurk

Meer zien? Ontdek de mogelijkheden van kurk in de shop

SHOP

Andere designers bekijken?

KLIK HIER

Tags: ,